Welkom bij de stamboom van de familie Alberts!

De stamboom is nog lang niet af, maar toch wil ik u graag al een blik gunnen op deze van oorsprong Gelderse familie. In de toekomst zal deze site wellicht uitgebreid worden met foto's en verhalen. Het wapen links is trouwens het wapen van Gelderland, niet de familie Alberts want die heeft er nooit een gehad.

Als u deze pagina heeft bereikt via een zoekmachine, ziet u mogelijk geen frames. Klik in dat geval hier.


G.W. Alberts met zijn vrouw C.J.A. Rog en dochters op hun 35-jarig huwelijk.

Over de familienaam
De naam "Alberts" is van oorsprong een patroniem, een achternaam afgeleid van de voornaam van de vader. Die vader is in dit geval Alberts Berends Hoekman, die aan het begin van 18de eeuw in Twello leefde. De naam Albert is Germaans van oorsprong en afgeleid van Adelbert. De betekenis van deze naam is "door adel schitterend".

Over de stamboom
Ere wie ere toekomt. Het eerste familielid dat onderzoek gedaan heeft naar de familie Alberts is mijn oudtante Miep. Een ander onderzoek is gedaan door Cees Alberts, een familielid uit een andere tak. Toen ik in 2008 mijn eigen onderzoek startte, heb ik van de gegevens van beiden goed gebruik kunnen maken. Ik dank hen beiden (oudtante Miep postuum), en ieder ander die mij geassisteerd heeft met dit onderzoek, dat nog steeds loopt.

Over de website
Deze website word beheerd door Matthijs Alberts. Opmerkingen, aanvullingen en suggesties zijn altijd welkom en kunnen gestuurd worden naar matthijsalberts@(antispam)live.nl (vergeet niet het antispam dingetje te verwijderen).

Over naamgenoten
Volgens de familienamen databank van het Meertens Instituut leefden er bij de laatste telling 3734 mensen in Nederland met de achternaam Alberts, en maar liefst 5420 met de verwante achternaam Albers. Natuurlijk zijn lang niet al deze mensen familie. Zoals elke familienaam is Alberts destijds door meerdere personen aangenomen. Als u op deze site uw familie niet kunt vinden, is dit misschien niet de stamboom die u zoekt. Onder de links vind u verwijzingen naar enkele andere families Alberts.

Laatste update: 19 maart 2010.


Nieuws van Genealogie Online